Geruchten
10 augustus 2010 - Ron Smeets

Nokia 5250 wederom gespot

Eind vorige maand dook de Nokia 5250 al eens op in de OVI Store. Het fotootje dat toen te zien was, was echter te klein om er iets zinnigs over te kunnen zeggen.

Vandaag is een nieuw kiekje van het toestel opgedoken. Wederom zonder specs of verdere info. Toch kun je aan deze foto (grote versie hieronder), mits echt natuurlijk, wel zien dat de Nokia 5250 iets minder op de X6 lijkt dan aanvankelijk werd aangenomen. De boven en onderzijde lopen weliswaar iets breder uit (naar de achterkant van het toetel) maar ze zijn toch ook wat ronder gevormd dan de X6.

Hoewel Nokia zelf nog niets over de 5250 gemeld heeft lijkt de kans groot dat dit de beoogde opvolger moet worden van de populaire 5230 van de Finnen.

Op de foto hieronder is verder nog te zien dat de Nokia 5250 drie fysieke toetsen heeft op de voorzijde en ook de handige media-bar tiptoets, linksboven, lijkt weer 'ingebouwd' te zijn, hoewel op deze afbeelding een ander icoontje staat (play) dan dat daarvoor eerder gebruikt werd. Wellicht toch een iets andere functie dus? Enfin, we zullen het allemaal wel te weten komen tegen de tijd dat Nokia met de eerste officiele berichten rondom de 5250 op de proppen komt.

UPDATE (11u40): De afbeelding van de Nokia 5250 lijkt van deze site  / prijsvraag geplukt te zijn. Echter, als je die site bezoekt, een wedstrijd waarbij je deze maand elke week een Nokia kunt winnen, dan staat de 5250 daar (natuurlijk) niet tussen. nokia-5250-Rumor-1008-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.