Toestellen
24 augustus 2010 - Ron Smeets

Nokia 5250 onthuld

Hij was al een aantal keren online opgedoken maar nu is de Nokia 5250 eindelijk ook officieel onthuld. Deze compacte (104 x 49 x 14mm) touchscreen music- en gamephone zal nog voor de Kerst bij ons in de winkels liggen.

Standaard is de Nokia 5250 onder andere voorzien van een 2.8 inch touchscreen display (640x360), 2 megapixel camera, GSM en GPRS/EDGE support, microSD geheugenkaart gleuf (max. 16GB), FM Radio en Symbian Touch OS.

Al met al geen echt bijzonder toesel. Het meest opvallende zijn nog de aanwezigheid van Guitar Hero 5 Mobile dat, ook kijkend naar het plaatje hierboven, standaard meegeleverd wordt, en het prijskaartje: De Nokia 5250 gaat, los, zo'n 138 Euro kosten. In sommige (welke is nog niet bekend) landen zal de Nokia 5250 geleverd worden in combinatie met een 'all-you-can-eat' abonnement van de Nokia Music Store. Het prijskaartje zal dan wellicht ook iets anders zijn. Nokia-5250-Front Nokia-5250-Back Nokia-5250-Front-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.