Toestellen
25 augustus 2009 - Ron Smeets

Nokia 5230 gepresenteerd

Nokia heeft vanochtend de volgende 5800-achtige touchscreen telefoon aan de wereld gepresenteerd. De Nokia 5230 ziet er op het eerste gezicht nagenoeg hetzelfde uit als de 5800 en 5530. Het grootste verschil is het prijskaartje van 179 Euro (adviesprijs, inclusief BTW). De prijs voor het Comes With Music pakket zal rond de 300 Euro gaan bedragen.

Verder zal de 5230 als hij in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt komt naast wit en zwart ook leverbaar worden in diverse (felle) kleuren. Leuk voor de dames.

Wat betreft de specs doet de 5230 ook niet echt onder voor zijn broer en zus. Quad-band GSM met UMTS en HSPA support, A-GPS, een 3.2 inch touchscreen display, Bluetooth met A2DP, een 3.5mm audio aansluiting, 2 megapixel camera en een microSD geheugenkaart gleuf zijn allemaal standaard aanwezig. En natuurlijk draait ook dit toestel op Symbian S60 Touch (5th Edition). Nokia-5230-Front Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.