Nieuws
26 juli 2010 - Ron Smeets

Nokia 5230 en X6 met Android ?!?

Uhhm, Nokia heeft al een paar keer zeer duidelijk en onomwonden te verstaan gegeven dat we de komende jaren geen Android toestellen uit Finland hoeven te verwachten. Geruchten daarover deden de afgelopen anderhalf jaar regelmatig de ronde.

Vandaag dook in een etalage van een van de '3' winkels in Londen echter deze poster op waarop duidelijk de Nokia 5230 en X6 te zien zijn met daarop het Android OS.

Natuurlijk is dit geen bevestiging dat Nokia alsnog met Android (versies van) toestellen gaat komen maar een foutje van de lokale photoshopper van het reclamebiureau van '3' of een opzettelijke actie van deze provider om even in de spotlights te kunnen staan ;-) Een grotere versie van de afbeelding kun je hieronder bekijken.

Hoe dan ook, het is wel een leuk foutje en de poster van de betreffende etalage van de '3' winkel in Oxford Street gaat de afgelopen (en komende) uren als een lopend vuurtje het internet over. Ben benieuwd wanneer de eerste hacker zich meldt die er in geslaagd is Android werkelijk op een van deze twee toestellen te installeren ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.