Toestellen
12 maart 2009 - Ron Smeets

Nokia 5030 XpressRadio fotoshoot

Het derde muziektoestel dat gisteren aankondigde is de ultra low-end 5030 XpressRadio. Met een prijskaartje dat uiteindelijk onder de 50 Euro (incl. BTW) zal uitkomen wel ideaal voor de 'emerging markets'. Echter, de 5030 gaat, voor de zomer nog, ook bij ons in de schappen verschijnen.

Tja, over die naam heb ik mij gisteren ook al verbaasd. Beetje verwarrend van Nokia om ook nog een XpressRadio toestellijn op te gaan zetten. Wellicht als tegenhanger van de Sony Ericsson Radio mobieltjes? Ik vind het niet echt een slimme zet, maar wellicht dat ik ernaast zit en dat Nokia over een paar maanden ook nog met mid-range XpressRadio modellen gaat komen. Bij de Finnen op kantoor in Brussel konden (lees: mochten) ze daar in ieder geval nu nog niets over zeggen.

Hieronder kun je enkele closeups van het toestel zien en ik moet zeggen dat hij er voor een low-end best aardig uit ziet met de rode accenten en de grote speaker aan de achterzijde.

Nokia-5030-Display
Nokia-5030-Keypad
Nokia-5030-Back
Nokia-5030-Side-a
Nokia-5030-Top
Nokia-5030-XpressRadio-Back-a
Nokia-5030-Front

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.