Nieuws
05 januari 2010 - Ron Smeets

Nokia: 500 miljoen toestellen in 2010

Een woordvoerder van de Finse fabrikant heeft tegenover de Indiase Economic Times gezegd dat Nokia in 2010 meer dan 500 miljoen mobiele telefoons zal gaan verkopen. Dat is ruim 40 miljoen meer dan de verwachte verkoopcijfers die de Finnen op 2 December voor dit jaar bekend maakten.

Een erg ambitieuze doelstelling als je het mij vraagt. Natuurlijk zal het leeuwendeel van de verkochte Nokia's ook dit jaar weer uit de categorie 'low-end' en 'goedkope instapmodellen' komen.

Dat is namelijk een van de sterke punten van de Finse fabrikant. Toestellen als de N900 en E72 dragen maar voor een klein deel bij aan de 'grote aantallen'.

Enfin, we zullen tegen het eind van dit jaar, of eerder nog bij de presentaties van de diverse kwartaalcijfers in de komende maanden, wel zien of Nokia haar optimistische verwachting voor 2010 waar gaat maken. Volgens Gartner wordt 2010 in ieder geval een topjaar voor de mobiele telefoon industrie. Laten we het hopen!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.