Toestellen
01 augustus 2011 - Ron Smeets

Nokia 500 gepresenteerd

De Nokia 500 dook eind juni al een keertje op in het geruchtencircuit. Veel was er toen nog niet over bekend. Vandaag heeft de Finse fabrikant de Nokia 500 officieel gepresenteerd.

De Nokia 500 wordt een mid range Symbian Anna toestel met een 1GHz processor, een 3.2 inch capacitief touchscreen display (640 x 360 pixels), een 5 megapixel camera (zonder flits), 2GB intern opslag geheugen, een microSD kaart optie (max 32 GB), Bluetooth, WiFi en UMTS/HSPA support.

De Nokia 500 gaat zo'n 180 Euro (inclusief BTW) kosten. Niet echt duur voor een dergelijk toestel en hij ligt nog dit kwartaal in de winkels, zo zegt te fabrikant in haar persbericht. Voor de looks heeft Nokia er verwisselbare covers (achterzijde) bij ontworpen in verschillende (zoete) kleurtjes. Die kleuren zijn overigens ook aan de voorkant zichtbaar want een deel van het achterkantje is ook aan de voorzijde, net onder het display, te zien.

Hieronder staan nog enkele foto's en een demo video van de Nokia 500:

http://www.youtube.com/watch?v=24xPEo0FFlY

Nokia-500-b Nokia-500-d Nokia-500-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.