Toestellen
09 juli 2009 - Ron Smeets

Nokia 3720 Classic nu ook officieel

Eind Juni vond ik in mijn mailbox al het eerste plaatje van de Nokia 3720. De afgelopen dagen doken op een Nokia Blog diverse testfilmpjes van dit shock- en waterproof toestel op en vandaag heeft Nokia de 3720 Classic officieel onthuld.

Behalve de IP54 certificering is het bovendien een relatief goedkoop toestel dat nog deze zomer in de winkels zal liggen. Het prijskaartje zal rond de 150 Euro (incl. BTW) bedragen.

Natuurlijk is de Nokia 3720 Classic geen high-end toestel, maar dat zijn de vergelijkbare concurrenten van bijvoorbeeld Samsung en Sonim ook niet.

Toch vallen de specs alleszins mee. De 3720 Classic is voorzien van een 2.2 inch QVGA kleuren display, een ingebouwde LED (zak)lamp, 2 megapixel camera, Bluetooth 2.1, een microSD geheugenkaart gleuf, tri-band GSM, GPRS/EDGE data support, microUSB en een 2.5mm audio aansluiting. Hij weegt 94 gram, is 115x47x15mm groot (hxbxd) en heeft een 1050mAh accu voor 18 dagen stand-by of 7 uur spreektijd. Standaard wordt de 3720 Classic ook geleverd met een 1GB microSD geheugenkaart waarop Nokia Maps voorgeinstalleerd is. Letwel, de 3720 Classic heeft geen GPS functionaliteit aan boord.

Volgens de specificaties is het toestel, in tegenstelling tot hetgeen we in een van de filmpjes konden zien, officieel alleen spatwaterdicht en kun je er dus niet (te vaak) mee onder water. Niet dat je onder water zou willen bellen, maar voor een dergelijk toestel, dat met name voor bouwvakkers, avonturiers en andere 'ruwe'gebruikers bedoeld is, zou dat toch geen overbodige luxe zijn. Nokia-3720-Classic-Front-a Nokia-3720-Classic-Back

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.