Nieuws
02 december 2009 - Ron Smeets

Nokia: 3 high end toestellen in 2010

Het was al bekend dat Nokia in 2010 het eerste Maemo6 toestel zal onthullen. Vandaag heeft de Finse fabrikant tijdens de Capital Markets Day nog een tipje van de high-end productsluier opgelicht.

Daaruit blijkt dat we in de eerste helft van komend jaar ook nog een high-end Symbian toestel mogen verwachten, gevolgd door nog een flagship in de tweede helft van 2010.

Natuurlijk doet Nokia nog geen enkele uitspraak over hoe die toestellen er gaan uitzien (specs en uiterlijk), maar enkele andere doelen, behalver de release van drie flagship (2x Symbian, 1x Maemo6) toestellen, die de Finnen zich gesteld hebben zijn:
- Ontwikkeling van een nieuwe, eenvoudigere, Symbian User Interface
- Meer touchscreen en qwerty toestellen toevogen aan de portfolio
- Uitbreiding van de Service

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.