Toestellen
25 november 2015 - Ron Smeets

Nokia 230 ziet het daglicht Goedkoop, maar voor hetzelfde geld heb je ook een Lumia

Het is altijd leuk om weer eens een nieuwe Nokia telefoon te zien verschijnen. De marktleider van weleer is zo goed als totaal verdwenen uit de smartphone markt, al maken ze eind 2017 wellicht een comeback. Het enige waar Microsoft het overgenomen FInse merk voor gebruikt is om het af en toe doet aan een nieuwe feature phone te hangen. Zo werd vandaag de Nokia 230 onthuld. Een feature phone met 'smartphone light' functies zoals apps voor social media, games en natuurlijk ook een selfie camera.

De specs van de Nokia 230, die in zowel een single- als dual sim variant op de markt komt, zijn verder niet echt spannend. Een 2.8 inch QVGA (320 x 480) display, twee 2 megapixel camera's (voor- en achterzijde), die wel allebei een LED flitser hebben, een microSD geheugenkaart optie, Bluetooth, micro USB, 3.5mm audio (headset) aansluiting, FM Radio tuner en 2.5G (GPRS) support.

Nu kan ik mij best voorstellen dat er nog mensen zijn die persé een Nokia, of persé geen smartphone, willen hebben. Echter, gezien het prijskaartje van de Nokia 230, dat zo rond de 70 euro ligt, kun je voor ongeveer hetzelfde bedrag ook een Lumia 435 kopen. Veel meer waarvoor je geld, en een groter scherm ook, maar wel zonder fysiek numeriek toetsenbord en een accu die geen drie weken standby tijd kan leveren ;)

Hieronder nog een korte video demo van de nieuwe Nokia 230.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.