Nieuws
26 december 2017 - Ron Smeets

Nokia 2 stevig mishandeld (video) Toestel doorstaat de ontberingen beter dan verwacht mag worden

De Nokia 2 is de meest voordelige nieuwe Android smartphone van de Fins-Chinese fabrikant. Met een prijskaartje dat net voorbij de 100 euro komt is het nog maar de vraag wat je van een dergelijke smartphone mag verwachten. Niet alleen qua prestaties, maar ook wat betreft de degelijkheid. Welnu, met dat laatste zit het wel goed.

Krassen, buigen en branden; de Nokia 2 kan er beter tegen dan verwacht
In onderstaande testvideo wordt de Nokia 2 stevig mishandeld met stalen pennen, een stanleymes, tangetjes en een aansteker. Natuurlijk, het toestel ziet er na afloop van deze tests niet meer bepaald als nieuw uit, maar de beschadigingen vallen, voor een dergelijk goedkope smartphone, alleszins mee. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat HMD Global de Nokia 2 voorzien heeft van Gorilla Glass 3 en metalen knoppen. Bovendien zit voor de lens van de camera aan de achterzijde ook een glazen plaatje. De meeste smartphones in deze prijscategorie hebben een plastic schermen en cameralenzen. Bij het minste of geingste contact met sleutels, muntgeld of andere (kleine) metalen voorwerpen in tas of zak worden de eerste krassen al zichtbaar. Zo niet bij de Nokia 2 dus. Het scherm van deze Nokia overleeft ook een 'brandvlek' test. In eerste instantie zie je het scherm donker worden door de hitte, maar dat trekt na enkele seconden weer bij. Nu zijn dit soort tests natuurlijk geen vrijgeleide om het toestel zelf ook maar eens flink te mishandelen - om vervolgens aanspraak te willen maken op de garantie - maar ze geven wel een beeld van de degelijkheid van een toestel. In het geval van de Nokia 2 mag je dus wel zeggen dat die, zoals ook van het oude Nokia verwacht mocht worden, erg degelijk. Zeker in verhouding tot zijn prijskaartje. Hieronder kun je de hele video van de verschillende tests bekijken. Enjoy!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.