Nieuws
29 april 2009 - Ron Smeets

Nokia 1100 als crimineel werktuig, een Broodje Aap verhaal!

Vorige week werd een hele oude, en veel verkochte, Nokia online ineens immens populair. Als we de berichten mochten geloven dan werd er voor een Nokia 1100 die tussen 2001 en 2002 in het Duitse Bochum geproduceerd werd tussen de 1000 en 25.000 Euro geboden.

Waarom? Volgens diverse geruchten zou dat specifieke toestel namelijk gebruikt kunnen worden om, relatief eenvoudig, bank- en belfraude mee te plegen. Een duidelijk `broodje aap' verhaal waaraan we in onze tweewekelijkse uitzending op TV Limburg uitgebreid aandacht aan besteed hebben. Ook Nokia zelf kwam aan het woord.

Hieronder kun je de video van deze uitzending bekijken.

http://vimeo.com/4383004
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.