Toestellen
10 april 2012 - Ron Smeets

Nokia 103 kost nog geen 20 Euro

Een officieel persbericht van Nokia was er nog niet op het moment dat ik dit artikel schreef (vanmiddag om 13u30), maar de Nokia 103 wordt binnenkort gelanceerd in de zogenaamde ontwikkelende mobiele markten.

Qua specs is de Nokia 103 zeker geen hoogvlieger, maar met een prijskaartje van nog geen 20 Euro (€16 exclusief BTW), is dit wel de goedkoopste mobiele telefoon die de Finnen tot nu toe gemaakt hebben.

Het toestel heeft onder andere een 1.36 inch zwart-wit display, een 800mAh accu die maximaal 27 dagen standby- of 11 uur spreek tijd kan leveren, dual band GSM (900/1800 MHz) en een ingebouwde zaklamp. Het toestel is verder voorzien van een krasbestendige behuizing en stofvrij. De (gelekte) spec sheet kun je hieronder bekijken.

Nokia-103-a Nokia-103-Specs-a 

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.