Geruchten
15 februari 2018 - Ron Smeets

Nokia 1 en Nokia 7+ gekiekt Het wordt een propvolle presentatie van Nokia tijdens het MWC

Nokia houdt zondagmiddag 25 februari, haar Mobile World Congress persconferentie in Barcelona. Verwacht wordt dat de Fins-Chinese fabrikant daar een aantal nieuwe toestellen gaat onthullen. Behalve de formeel reeds gepresenteerde 4G versie van de 3310 en het 2018 model van de Nokia 6 worden ook de Nokia 7 Plus en de Nokia 9 verwacht. Van die laatste doken gisteren een paar wazige foto’s op. De Nokia 7 Plus is vandaag aan de beurt. Hetzelfde geldt voor nog een andere nieuwe Nokia;  de 1. Als HMD Global inderdaad van plan is om alle genoemde nieuwe Nokia’s in Barcelona te presenteren dan wordt het een vol programma tijdens die persconferentie. 

De Nokia 7+ krijgt Android One
De inmiddels wereldwijk bij vrijwel elke smartphone freak wel bekende Evan Blass heeft enkele kiekjes van wat volgens zijn bronnen de Nokia 7+ is de wijde wereld in gestuurd. Gecombineerd met eerder uitgelekte specificaties lijkt de Nokia 7+ een bijzonder fraai toestel te kunnen worden. Te zien zijn dunne randen aan de boven en –onderzijde van een 6 inch 18:9 scherm, een dubbele camera (12 + 13 megapixel met Carl Zeiss objectieven) aan de achterzijde en een vingerafdruk scanner onder die camera. Van binnen zou een Snapdragon 660 processor met 4GB RAM voor de nodige rekenkracht zorgen en 64GB intern geheugen klinkt ook heel goed in de oren. Het toestel wordt, zo staat te lezen op de achterzijde (foto hieronder) standaard voorzien worden van Android One.

Gaat de Nokia 1 door de barrière van 100 euro heen?
Er werd een tijdje geleden wel al eens over de Nokia 1 gesproken, maar dat was eigenlijk alleen in de context of HMD Global na de Nokia 2, 3, 5, 6 en de Nokia 8 ook de andere nummers nog zou gaan ‘opvullen’. Welnu, de tweet van Evan Blass laat ook een toestel zien waarvan zijn bronnen beweren dat het de Nokia 1 is. Uiterlijk zie je direct wel al dat het betreffende toestel een compact budget model is. Over de specificaties wordt nog niets gezegd, maar die zullen niet heel erg hoogdravend zijn. Ik ben, als de Nokia 1 inderdaad bestaat, veel nieuwsgieriger naar het prijskaartje. Die zou, kijkend naar de prijs van de Nokia 2, 119 euro, wel eens onder de honderd euro kunnen uitkomen. Laten we hopen dat de bronnen van Blass het weer bij het rechte eind hebben en dat Nokia ons in Barcelona trakteert op een propvolle presentatie.

Via (Twitter)