Toestellen
14 januari 2008 - Ron Smeets

Nog steeds brekende toetsen op de S500i

Dit wordt, of eigenlijk is het al, een klucht. Het probleem van de makkelijk brekende toetsen bij de Sony Ericsson S500i (en in mindere mate ook op de W580i) houdt de gemoederen van veel eigenaren van een dergelijk toestel al ruim een half jaar bezig.

Ondanks diverse verklaringen en beloftes voor beterschap van Sony Ericsson is het de fabrikant nog steeds niet gelukt om het probleem helemaal uit te bannen. Nog steeds komen er regelmatig (bijna dagelijks) klachten binnen over toestellen waarvan de toetsen gebroken blijken te zijn. Vaak betreft het toestellen die al eens gerepareerd zijn, maar ook exemplaren die pas gekocht zijn.

Dat blijkt ook uit de enquete die wij de afgelopen weken gehouden hebben waarbij eigenaren van een S500i en W580i gevraagd werden of zij de problemen ook ondervonden hadden. Hieronder staan de resultaten (na 602 reacties). De vraag was of jouw S500i (of W580i) ook last had van brekende toetsen:

Ja, maar na 1 reparatie was het verholpen: 18% (108)

Ja, meer dan eens: 35% (209)

Ja, maar nog niet laten repareren: 16% (96)

Nee, mijne werkt prima: 31% (189)

Kortom, 69% van de toestellen blijken dus last te hebben (gehad) van brekende toetsen en bij 35% van de S500i eigenaren is het meer dan eens gebeurd, dus ook NA reparatie weer. Opvallend is dat 16% niet eens (meer) de moeite neemt om het toestel te laten repareren.

Wij hebben zelf ook al ruim drie maanden een exemplaar in huis en die doet het, ook na veelvuldige mishandeling van het toetsenbord nog steeds prima, hetgeen ook bewijst dat er dus wel goed werkende S500i modellen gemaakt- en in omloop zijn.

Voor iedereen die een S550i of W580i met één of meerdere kapotte toetsen heeft hoop ik nog steeds dat Sony Ericsson uiteindelijk toch zal besluiten de defecte toestellen zonder mokken om te ruilen voor goede versies (of een vergelijkbaar model) en dat de reparateurs nu eindelijk voorzien worden van de juiste onderdelen zodat het toestel na één reparatie ook echt van het probleem af is!Gerelateerde links:
Top 10 reacties 2007: N95 en brekende toetsen S500i
Sony Ericsson S500i toetsenbord mishandeld
Oproep aan iedereen met een S500i of W580i
Keypad problemen S500i en W580i nu echt opgelost?!
Keyboard problemen Sony Ericsson verleden tijd
Ook brekende toetsen op de W580i van Sony Ericsson
Keypad Sony Ericsson S500i breekt te makkelijk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.