Toestellen
02 december 2015 - Ron Smeets

Nog nooit stapten zoveel Android gebruikers over op een iPhone Ruim een kwart van de iPhone kopers had eerst een Android

Dat de meeste nieuwe iPhone gebruikers eerst een Android smartphone hadden is natuurlijk niet zo gek. Android heeft immers een marktaandeel van ruim 75%. Toch blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek dat dit jaar nog nooit zoveel Android gebruikers naar een iPhone overstapten dan ooit tevoren.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder iPhone kopers in de eerste dertig dagen nadat de iPhone 6S en 6S Plus in de winkels lagen. Daaruit blijkt dat 26% van de kopers hun Android toestel aan de kant schoven voor een iPhone. Twee jaar geleden, bij de introductie van de iPhone 5S en 5C was dat nog 23% en vorig jaar zelfs maar 12%.

Een mogelijke oorzaak kan gezocht worden in het feit dat de grotere iPhone modellen (6 Plus en 6S Plus) populairder lijken te worden. Daarmee wordt natuurlijk ook de pool van Android phablet gebruikers aangeboord als potentiële iPhone kopers. Vorig jaar koos maar een kwart van de iPhone kopers (wederom in de eerste dertig dagen na lancering) een iPhone 6 Plus. Dit jaar was 37% van de verkochte nieuwe Apple toestellen een iPhone 6S Plus.

Uiteraard zegt een dergelijk grafiekje nog lang niet alles. Eigenlijk zou je ook moeten zien hoeveel nieuwe Android gebruikers eerst een iPhone hadden. Dan krijg je natuurlijk pas een compleet beeld. Maar het neemt niet weg dat het marktaandeel van Android de afgelopen maanden ietwat daalt terwijl dat van Apple en de iPhone licht stijgt.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.