Toestellen
12 maart 2008 - Ron Smeets

Nog meer Spyker's in Genève

Een jaar geleden was Spyker rond deze tijd vooral in het nieuws vanwege haar Formule 1 raceteam, maar dat is inmiddels verleden tijd.

Tegenwoordig houd de Nederlandse autofabrikant zich vooral bezig met het maken van exclusieve bolides voor klanten met héél veel geld en. . . mobiele telefoons.

Een week geleden lekte al info en foto's van een tweetal nieuwe toestellen uit, de MonteCarlo en de LaTurby en op de Autosalon van Genève spotte fotograaf Marc Rutten van GSM Helpdesk nog drie prototypes op de stand van Spyker.

De twee toestellen op de foto hierboven hebben nog geen naam en het is ook nog niet bekend wanneer ze op de markt zullen komen. Wel worden al enkele specs genoemd. Zo zullen ze uitgevoerd worden met een 3.2MP camera, Dual-SIM support, microSD geheugenkaart, GPS ontvanger, Bluetooth met A2DP, USB en een QVGA display.

Het toestel op de foto hieronder is ook nog naamloos en heeft wel wat weg (zie de chrome rand rondom het toestel), van een iPhone met keypad, voor zover je die vergelijking zou mogen maken. Specs van dit toestel zijn er nog niet.

Spyker zelf zegt met dit prototype te willen aantonen dat zij ook in staat zijn een 'iPhone-achtig' toestel te maken. Waarom? Ik dacht juist dat Spyker exclusiviteit hoog in haar vaandel had staan, maar dat geldt schijnbaar niet voor de mobiele telefoon afdeling. . .Gerelateerde links:
Spyker komt met eigen GSM
Eerste videopreview van een Spyker GSM
Meer foto’s en specs van de Spyker GSM’s
Twee nieuwe Spyker's in Genève
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.