Geruchten
13 maart 2008 - Ron Smeets

Nog meer nieuwe Motorola's gespot

In de Motorola video die deze week even op YouTube te zien was waren behalve de Ming2/A1600, een 5MP Motorola/Kodak toestel, een Windows Mobile versie van de Q9 (Q10?) en een muziekslider (ROKR E10?) nog een aantal nieuwe toestellen te zien, zo meldt UnwiredView.

Zo zou ook de Motorola Z9 te zien zijn (foto boven), een toestel waarvan enkele weken geleden ook al een prototype op eBay te koop stond en waarvan de eerste geruchten al dateren van ruim een half jaar geleden.

Verder spotte UnwiredView in de video nog een nieuwe ROKR (foto hieronder) die veel lijkt op de ROKR E8 die onder andere in Barcelona te zien was.

Tot slot was ook nog een 'PEBL-achtige' slider te zien (foto helemaal beneden) met een relatief groot scrollwheel wat er op zou kunnen duiden dat dit een music-phone wordt.

Inmiddels doen ook geruchten de ronde dat de betreffende video fake zou zijn, maar het feit dat hij op last van Motorola van YouTube verwijderd werd toont aan dat er wellicht toch een kern van waarheid zit in de getoonde toestellen.

Opvallend is verder nog de pay-off aan het eind van de video: "Lets keep rockin LatAm". Dit zou kunnen betekenen dat de betreffende video bedoeld is voor vertoning tijdens een introductie van de getoonde toestellen ergens in Latijns America, maar ook dat is pure speculatie.Gerelateerde links:
Is dit de Motorola A810?
Motorola Zine Z12 komt er aan
Motorola Z9 te koop op eBay
Nieuwe ROKR U9 lijkt op de PEBL
Foto en specs van de Motorola Z12 (Skarven) uitgelekt
One Minute videoreview van de MOTO ROKR E8
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.