Geruchten
12 oktober 2007 - Ron Smeets

Nog meer iPhone look-a-likes op komst

Volgens een bericht dat vandaag gepubliceerd werd door DigiTimes kunnen we volgend jaar nog meer iPhone-achtige toestellen verwachten.

Ik moet zeggen dat mij dit niet echt verrast. Er zijn immers al diverse toestellen op de markt gebracht sinds de aankondiging van de iPhone die op hetzelfde concept gestoeld zijn. Denk aan de HTC Touch, de LG Prada en natuurlijk de diverse 'echte' iPhone neppers zoals de Meizu M8.

Volgens bronnen van DigiTimes werken onder andere Asus, BenQ, Compal- en Arima Communications hard aan de ontwikkeling van zogenaamde iPhone look-a-likes.

Ze beweren ook over informatie te beschikken dat Nokia's Symbian based 'iPhone' nog voor de zomer van 2008 geintroduceerd gaat worden.

Dat is min of meer ook wat de topmannen van Nokia zelf al aankondigden tijdens de introductie van de N81 in Londen, eind augustus. Daar werd door Olli Pekka Kallasvuo in ieder geval 2008 genoemd als het jaar waarin Nokia een touchscreen device gaat introduceren.

Tijdens de Welcome to the 4th screen presentatie was zelfs even al een device te zien dat wel heel erg veel weg had van de iPhone, hetgeen in de zaal nog voor wat hilariteit zorgde.

Foto via: Engadget MobileGerelateerde links:
Goed gelijkende fake iPhone
Foto's van de Chinese Meizu M8 iPhone look-a-like
Chinese namaak iPhone?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.