Geruchten
12 december 2011 - Ron Smeets

Nog meer foto's en specs van de Sony Ericsson Xperia Arc HD

Het lukt Sony Ericsson maar niet om de foto's en specs van hun nieuwe toestellen 'geheim' te houden. Neem nu de Xperia Arc HD (aka Nozomi). Dit toestel is de afgelopen weken al meerdere keren gespot, al dan niet met een aantal specs.

Enkele uren geleden heeft GSM Arena weer een aantal nieuwe, live, kiekjes van de Sony Ericsson Xperia Arc HD weten te bemachtigen, compleet met (bekende en nog onbekende) specs.

Het toestel zou standaard uitgerust worden met Android 2.3.5 (Gingerbread), een 4.3 inch qHD LCD display (1280 x 720 pixels), een 12 megapixel camera met full HD (1080p) video opname functie, een dual core 1.5GHz processor met Andreno 220 GPU en 1GB RAM en een HDMI uitgang. Verder zou de Xperia Arc HD in twee uitvoeringen op de markt komen, met 16 en 32GB geheugen. In ruil voor die keuze zit er, volgens GSM Arena, geen microSD geheugenkaart gleuf in. De accu zou, ondanks dat de achterkant wel los kan (zie laatste foto hieronder niet verwisselbaar zijn en Sony Ericsson heeft tevens gekozen voor een micro-SIMkaart.

Verder lijkt de Xperia Arc HD, als deze afbeeldingen inderdaad dat toestel betreffen, iets vierkanter dan de andere Arc's, en heeft hij weer de 'human curvature' gebogen achterzijde zoals de Xperia X10. Geen 'Arc' meer dus. Dat maakt de kans dat Sony Ericsson dit toestel van de naam 'Arc' gaat voorzien wellicht iets kleiner. Enfin, we zullen het over een aantal weken wel horen van de fabrikant zelf. Gespeculeerd wordt dat de Xperia Arc HD tijdens de CES, begin januari, in Las Vegas, officieel onthuld zal worden.

De foto's:
SE-Xperia-Arc-HD-Rumor-1212-a SE-Xperia-Arc-HD-Rumor-1212-b SE-Xperia-Arc-HD-Rumor-1212-c SE-Xperia-Arc-HD-Rumor-1212-d SE-Xperia-Arc-HD-Rumor-1212-e SE-Xperia-Arc-HD-Rumor-1212-f SE-Xperia-Arc-HD-Rumor-1212-g

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.