Nieuws
19 januari 2006 - Ron Smeets

Nog lang niet alle Tsjechen aan de GSM

Over het algemeen hoor je alleen maar succesverhalen over de penetratie van de Mobiele telefoon in de huidige wereld.

Natuurlijk is het nog lang niet overal 'feest', getuige ook dit artikel over het GSM bezit in Tsjechie. Daar moet 22% van iedereen, ouder dan 15, het nog steeds zonder mobieltje stellen.

De reden hiervoor is simpel. In tegenstelling tot wat vaak beweerd, of in ieder geval gesuggereerd, wordt, kost mobiel bellen in de meeste landen nog altijd (veel) meer geld dan dat velen zich kunnen veroorloven.Gerelateerde links:
Telefoongebruik in India stijgt gestaag
Telco's jagen op doelgroepen
GSM abonnementen verdringen vaste lijnen
Mobiel vervangt vaste telefonie in VS
Meer mobieltjes dan Nederlanders
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.