Nieuws
27 mei 2009 - Ron Smeets

Nog geen succes voor Nokia in Korea

In April introduceerde Nokia, na een afwezigheid van zes jaar, voor het eerst weer eens een toestel in Korea, de 6210s.

Nu, amper een maand later, meldt de Korea Times al dat de terugkomst van de Finse fabrikant op de Koreaanse markt geen succes lijkt te worden. een beetje voorbarig als je het mij vraagt, maar dan moet ik ook meteen erbij zeggen dat ik natuurlijk geen expert ben op de Koreaanse (toestel)markt -)

Hoe dan ook, in een maand tijd zijn er slechts 30.000 Nokia 6210's besteld door 's lands op één na grootste provider KTF en zelfs die vinden hun weg maar nauwelijks naar de Koreaanse mobiele beller. En dat terwijl het toestel, met het jusite abonnement, ook gratis te krijgen is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.