Nieuws
05 oktober 2009 - Jeroen de Hooge

Nog geen Adobe Flash op de iPhone

Adobe Flash on Every Phone (Except iPhone) zo is te lezen op Mashable. Het verhaal van Flash op smartphones is er eentje die al een tijdje bezig is en er lijkt inmiddels toch een einde in zicht.

Tijdens de MAX conference in Los Angeles is Adobe Flash Player 10.1 aan het showen voor smartphones. In het kort. Dit is de mobiele Flash versie waar we op hebben zitten wachten: "Faster rendering, lower memory consumption & less battery drain." Verder zijn alle grote platforms (op een na)  ondersteund. Android, Symbian, Windows Mobile, webOS, en BlackBerrys. Flash zal voor de meeste ergens begin 2010 beschikbaar zijn. Al deze bedrijven doen ook mee aan Adobe's Open Screen Project. Maar een bedrijf ontbreekt nog steeds: Apple.

Dat is volgens Mashable niet echt een verassing. Ze beschrijven de relatie tussen Adobe en Apple als eentje van een "ex-boyfriend and the husband; they politely nod to each other when they meet but they don’t really attend the same parties."

Maar nu de Flash experience straks beschikbaar is op iedere ander Smartphone behalve de iPhone moet Apple nu toch wel stappen gaan ondernemen.

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.