Nieuws
04 april 2008 - Ron Smeets

Nog eens 2.600 ontslagen bij Motorola

Het schip is nog steeds niet helemaal gezonken, maar de berichten van de afgelopen weken wijzen er ook niet op dat het nog vlot te trekken is.

De diverse vertrekkende managers, massaontslagen, sterk dalende omzetcijfers, het opsplitsen van de Mobiele Divisie, het uitblijven van nieuwe (succesvolle) producten, zo blijkt nu, nog meer ontslagen zorgen ervoor dat het vertrouwen in een goede afloop steeds minder wordt.

Enfin, gisteren heeft de Amerikaanse toestel fabrikant dus bekend gemaakt dat er nog eens zo'n 2.600 banen geschrapt worden. Hiermee komt de 'ontslagteller', sinds januari 2007 toen de problemen voor Motorola begonnen, inmiddels op 10.000.

De verklaring van Motorola is eenvoudig: kosten besparen om in ieder geval het hoofd boven water te kunnen houden om hard te werken aan het herstel.Gerelateerde links:
Analist voorspelt einde Motorola als toestelfabrikant
Bijna 2300 ontslagen bij Nokia in Duitsland
Eerste foto van een 5 megapixel Motorola Camphone?
Motorola vervangt CEO Zander door COO Brown
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.