Nieuws
12 mei 2006 - Ron Smeets

Nog een 'UMPC', maar dan slechter

Gezien de negatieve publiciteit die wereldwijd over de diverse UMPC's uitgestort is zou eigenlijk een waarschuwing moeten zijn voor iedere andere leverancier die van plan was een vergelijkbaar device op te markt te zetten.

DualCor bewijst echter dat een gewaarschuwde producent niet voor twee telt want met de aankondiging van de cPC (pdf) tonen zij aan dat het nog slechter kan.

De UMPC look-a-like van DualCor mist behalve een beloptie namelijk ook elke andere vorm van draadloze communicatie. Geen WiFi, Bluetooth of zelfs Infrarood dus. Met andere woorden, je kunt hem, gezien de afmetingen en het gewicht, makkelijk overal mee naar toe nemen, maar dat is het dan ook wel. Wil je onderweg 'connected' zijn, dan rest niets anders dan het meeslepen van een USB modem of andere add-ons zoals een WLan PC card.

Verder moet de cPC het stellen met een 30Gb hard disk terwijl oorspronkelijk een 40 gieg versie beloofd werd.

Binnen 3 maanden moet deze nep-UMPC in de winkels liggen en ik denk dat ze daar ook wel even zullen blijven liggen.Gerelateerde links:
Apple UMPC op komst?!?
Samsung UMPC laat het drie keer afweten
De Averatec concept-UMPC
Andere 'UMPCs' completer en goedkoper
Samsung UMPC duurder dan laptop
Origami onthuld: geen OS maar toch de UMPC
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.