Entertainment
15 maart 2007 - Menno Hoekstra

Nog een nieuwe Social networking service erbij…

Yolo.mobi is de naam van deze social networking service dat interactie toestaat tussen vrienden als ze niet achter hun PC / lap top zitten. De applicatie is in WAP, J2ME en BREW te openen.

Yolo.mobi staat gebruikers toe hun locatie te delen met anderen uit hun contact lijst. Ook is het mogelijk om sms’jes te sturen en te bellen vanuit de applicatie. De bedoeling is om de manier waarop mensen met elkaar communiceren makkelijker te maken.

Andere functies zijn onder andere:

*Je eigen profiel maken met foto’s en deze delen met vrienden en familie.

*Je vrienden een update geven over wat je aan het doen bent. En het bekijken wat andere aan het doen zijn.

*Je Yolo.mobi telefoon boek op een andere toestel uploaden.

Ik vind het op zich wel een dapper idee om zo’n service nu nog op de markt te brengen helaas geef ik ze alleen weinig kans. Sowieso wordt de markt in Nederland al gedomineerd door Hyves die onlangs zijn 3 miljoenste gebruiker kende en ook zijn eigen mobiele versie heeft en in andere landen regeert Myspace voornamelijk.

Ook vind ik dat een social networking site zich niet meer uitsluitend moet richten op '1 soort web' tegenwoordig heeft men de behoefte om overal zijn profiel te bekijken en veranderen en die van anderen te bekijken. Dus zowel thuis, op het werk en onderwegGerelateerde links:
Hyves goes mobile
Social networking is mobile!
Hyves gaat mobiel
Consument nog niet klaar voor mobiel sociaal netwerk
Over de auteur: Menno Hoekstra