Toestellen
29 maart 2007 - Ron Smeets

Nog een nieuwe Nokia: de 5070 'Fun and Function'

Behalve de 5700 XpressMusic heeft Nokia vandaag nog een nieuw toestel het daglicht laten zien.

De Nokia 5070 is speciaal bedoeld voor de jongere mobiele beller die niet meer dan 100 Euro aan zijn mobieltje wil uitgeven of te besteden heeft.

Het toestel heeft standaard een FM Tuner, een camera (vermoedelijk VGA) en enkele voorgeinstalleerde Java Games aan boord.

Op de foto is duidelijk te zien dat het toestel is vormgegeven in de stijl van de eveneens vandaag geintroduceerde 5700 XpressMusic, maar dan een stuk eenvoudiger uitgevoerd om de prijs interessant te houden voor de Prepay en onderkant van de markt.

Het is de bedoeling dat de 5070 ook nog voor deze zomer al in de Europese winkels zal liggen.Gerelateerde links:
Nokia 5700 'XpressMusic' komt nog deze lente
Opvolger voor de 3250 en 5300 op komst? Nokia 5700
Nokia stopt verkoop goedkope toestellen in Rusland
Nokia ook populair in China
57% Nokia in Europa
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.