Geruchten
09 november 2014 - Ron Smeets

Nog een nieuwe Microsoft Lumia gespot? Foto met kleurrijke Lumia's toont nog een onbekend model

Gisteren doken Chinese kiekjes op van de vermeende Lumia 535. Waarschijnlijk de eerste Microsoft smartphone zonder Nokia logo die op 11 gepresenteerd wordt.

De afgelopen nacht is een nieuwe foto online verschenen waarop een heel nest gekleurde Lumia's te zien is. Dat zijn voor een deel al bestaande Nokia's, aangevuld met enkele exemplaren van de eerder gelekte Lumia 535. Interessanter is echter het blauwe toestel net links van het midden in de onderste rij. Ook daarop prijkt het Microsoft logo, maar het is niet de Lumia 535. De camera lens is groter en de flitser zit ook aan de andere zijde.

Dat zou dus kunnen betekenen dat Microsoft binnenkort, wellicht op 11 november al, een tweede 'Nokia loze' Lumia op de planning heeft staan. Het toestel is duidelijk groter dan de 5 inch Lumia 535 en gespeculeerd wordt nu dat dit wel eens de opvolger van de 1320 zou kunnen zijn; de  Lumia1330 dan. Uiterlijk lijkt dat zeer aannemelijk want het toestel op de foto hieronder heeft dezelfde ronde hoeken als de 1320.

In het oorspronkelijke bericht wordt het blauwe toestel in de bovenste rij (links) ook nog gezien als een ander model, maar volgens mij is dat gewoon ook een Lumia 535. Hij lijkt in ieder geval verdacht veel op het groene toestel rechts ernaast en hetzelfde blauwe toestel daar weer naast. Ik denk dat de reflectie van de lamp in de ietwat wazige foto de indruk wekt dat het mogelijk toch nog een ander model is. 

Enfin, hieronder nog een ietwat uitvergrootte afbeelding van de cobalt blauwe Microsoft Lumia uit de onderste rij. Die ziet er zoals gezegd duidelijk anders uit dan de twee in de bovenste rij.

Bron (Chinees), Via (Italiaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.