Accessoires
29 december 2006 - Ron Smeets

Nog een GSM met alcoholtester

Maar deze is wel wat minder draagbaar en heel wat duurder. In Japan via KDDI te koop voor ruim 950 Euro. Daar gaan de boetes voor rijden onder invloed over een paar dagen fors omhoog: maximaal 10.000 Euro en/of 5 jaar cel!

De Alc-Mobile geeft, nadat je er in geblazen hebt, niet alleen een melding aan de eventueel beschaonken gebruiker, maar stuurt ook een berichtje naar je baas zodat je wellicht een boete, onheil of gevangenisstraf ontloopt maar wel ontslagen wordt!

Voor de duidelijkheid, de GSM-Breathalizer is natuurlijk altijd nog goedkoper dan de schade die je jezelf en anderen kunt berokkenen als je zonder BOB in beschonken toestand de weg op gaat!Gerelateerde links:
Geen verschil tussen bellen en drinken achter het stuur
GSM voorkomt bellen onder invloed
Grote examenfeest SMS actie tegen alcohol in 't verkeer
'Blazen' per SMS
Glaasje op? In je GSM blazen!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.