Toestellen
04 juli 2007 - Ron Smeets

Nog een GSM in een pakje sigaretten

Met het aanstaande rookverbod in de Horeca en het feit dat ook steeds meer openbare gelegenheden het niet meer op prijs stellen dat er binnen hun muren, in het bijzijn van andere bezoekers getelefoneerd wordt zou dit type GSM onder de rokende mobiele bellers wel eens een succes kunnen worden. Letwel: niet voor bellers die nog geen 16 zijn.

Zit je als roker straks in een restaurant, theater, café of andere openbaar gebouw, dan heb je tijdens de rookpauze ook meteen je GSM bij de hand. . . Bovendien schijnt mobiel bellen voor sommigen even verslavend te werken als roken dus uit dat oogpunt is deze combinatie ook zo gek nog niet.

Het toesteldeel van dit 'pakje sigaretten' beschikt over een dual band GSM met GPRS, een 1.5inch kleurenscherm (178x220), 1.3MP camera, stereo speakers en een microSD geheugenkaart. De camera zit overigens aan de zijkant van het toestel.

Meer foto's:Gerelateerde links:
Jongeren dumpen CD’s, snoep en sigaretten voor de telefoon
Chinese cigaretten box camera phone
Telefoon verslaving
Mobiele campagne helpt jongeren te stoppen met roken
Mobiele bellers worden de nieuwe 'rokers'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.