Geruchten
19 november 2007 - Ron Smeets

Nog een 'Google Mobile' gerucht: interesse in Skype

Dat Google de ambitie heeft om iets te gaan betekenen in de mobiele markt is al lang geen nieuws meer, maar sinds de aankondiging van het ‘Android’ project zijn de geruchten over wat de zoekgigant verder nog van plan is behalve mee te werken aan de ontwikkeling van een Open Mobiel OS steeds gekker geworden.

Vorige week werd al eens geroepen dat Google van plan zou zijn om de Amerikaanse Telco Sprint over te nemen. Vervolgens werd duidelijk dat men een bod gaat uitbrengen op de binnenkort te veilen 700Mhz frequentie, geschikt voor het optuigen van mobiele data- en telefonie netwerken.

Nu meldt de Engelse krant The Guardian dat de Google wellicht interesse heeft in Skype, momenteel nog eigendom van eBay.

Volgens de krant is het nog niet eens zo’n onwaarschijnlijk gerucht. Skype past prima in de mobiele ambities van Google en eBay heeft onlangs toegegeven dat men teveel betaald heeft voor de overname van Skype.

(On)waarschijnlijk of niet, het blijft een gerucht dat nog door niemand bevestigd is en dat zal, als je het mij vraagt, ook niet snel gebeuren.Gerelateerde links:
Drie 'Android' Smartphones van HTC in 2008
Google wil Sprint overnemen ?!?
Eerste mobieltjes met 'Google OS' in 2008
Google mobieltje komt volgend jaar
Google Phone is een OS
Google komt met zijn eigen mobiele netwerk?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.