Geruchten
29 mei 2007 - Ron Smeets

Nog een Chinese iPhone

De datum waarop de iPhone, in de VS, in de winkels zal liggen komt steeds dichterbij. Voor 1 juli, zo luiden diverse berichten , zou Apple's multimedia smartphone daar beschikaar moeten zijn. In Europa duurt het nog een aantal maanden.

Zie hier (foto) het ontwerp van een nieuwe Chinese iPhone kloon, de A5186, die op 1 Augustus op de markt zou moeten komen. Of dat ook al gelijk in Europa het geval zal zijn, als het toestel waar nog geen echte foto's van gespot en/of vrijgegeven zijn door de makers, Adbon, waag ik te betwijfelen. Het is ook niet bekend of Apple hier al een legertje juristen op gezet heeft.

Enfin, voor de liefhebbers wat specs van deze 'kloon':

- 4inch kleuren touchscreen (480x272 pixels)

- MS Windows CE 6 OS

- DMB (digitale TV)

- ingebouwde GPS ontvanger

- hardware video decoder

- Bluetooth 2.0

- diverse applicaties waaronder Office standaard aan boord

Klinkt niet slecht, maar zoals gezegd is dit nog een gerucht en bovendien lijkt hij ook als twee druppels water op een andere Chinese iphone kloon die al veel besproken werd, de Meizu M8 minione. Afwachten dus.Gerelateerde links:
Marketingplan voor de iPhone??
Ga jij een iPhone kopen?
Nog een iPhone???
iPhone widescreen niet echt widescreen
Chinese namaak iPhone?
LG heeft de iPhone gemaakt?
iPhone al nagemaakt?
Meizu's iPhone look-a-like is geen GSM
Inkoppertje voor de juristen van Apple
Meer details van de Meizu M8 'iPhone-look-a-like'
Indrukwekkende specs Meizu MiniOne: toch een GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.