Toestellen
24 april 2006 - Ron Smeets

Nog een cartoon GSM

Na Snoopy, Barbie en Doraemon hebben onze Japanse vrienden wederom een GSM uitgebracht die gebaseerd is op een populaire cartoon, Kerero Gunso.

Het felgroene toestelletje heeft een 2 inch 176 x 220 pixels TFT display, een 1.3 MP Camera, MP3 speler, inclusief MPEG4 playback en een Mini-SD slot.

Zo op het eerste gezicht lijkt Kerero iets met een kikker te maken te hebben. Wellicht dat het figuurtje dus gebaseerd is op Crazy Frog. In ieder geval schijnt ie in Japan, Hong Kong en Taiwan al bijna net zo populair te zijn.

Of het toestel, en de cartoon ook in Europa te bewonderen zullen zijn is niet bekend.Gerelateerde links:
Weer een roze GSM van Motorola
Gigabyte GSM's voor breed publiek
Nano in Snoopy stijl
Snoopy viert verjaardag met een GSM
Barbie's Star Trek Bluetooth headset
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.