Nieuws
20 september 2005 - Ron Smeets

Nog een camphone persburo

Met de lancering van Celljournalist telt de nieuwe media wereld inmiddels 3 persburo's die zich met name richten op de journalistieke waarde van camphonegebruikers.

De reden hiervoor is niet zo vreemd. Net als Scoopt en SpyMedia zijn ze er ook bij Celljournalist van overtuigd dat grote gebeurtenissen als rampen, ongelukken en ander, met name sensatienieuws, vaak eerder vastgelegd worden door toevallige omstanders met een camphone dan professionele fotografen en journalisten.

Op zich een logische gedachtengang. Of de hulpdiensten hier nou zo blij mee moeten zijn is natuurlijk een ander verhaal. Pottekijkers zijn er altijd al, maar straks staan die ook nog eerst op hun gemak te fotograferen en filmen en zijn ze nog moeilijker weg te sturen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.