Toestellen
16 mei 2009 - Ron Smeets

Nog een BatMobiel

Gisteren zagen we deze (fake) BatMobiel al voorbij komen. Schijnbaar is het niet het enige Chinese namaakmodelletje want enkele uren later viel mijn oog op dit toestel (foto).

Als we de plaatjes mogen geloven dan is deze BatMobiel afkomstig van Nokia, uhhm NokLa. Toch is er ook een link tussen Nokia en dit toestelontwerp.

Eind vorig jaar kwam dit concept mobieltje van Heikki Juvonen namelijk voorbij. Hieronder heb ik foto's van de drie toestellen, twee fakes en het concept, bij elkaar gezet. Zoek de verschillen ;-)

Heikki Juvonen's conceptHeikki-Juvonen-Nokia-Concept-a1

De BatMobiel van TVMobileBatmobiel-a1

En de Nokla Batman PhoneNokla-Batphone-fake

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.