Accessoires
08 december 2005 - Ron Smeets

Nog een Apple 'HobbyBob' ripoff

Het is niet de eerste en zeker ook niet de laatste keer zijn dat we een iPod kloon tegenkomen, zie ook de gerelateerde berichten!

Deze fake Nano, gemaakt door een of andere HobbyBob, waarschijnlijk, Down Under, lijkt wel heel erg veel op de Apple versie, tot en met de chrome achterkant. Heel toepasselijk, althans vanuit mijn optiek, heet ie dan ook de i-Bob.

Het feit dat de maker geen geld had om de schroefjes voor de chrome backplate weg te werken of om er een 2 of 4Gb flashdisk in te stoppen heeft ie willen compenseren met een videoplayer functie en twee koptelefoon aansluitingen. Hoe het video er uit ziet op een 3,5 cm scherm kun je hier zien.

De 1Gb versie is e koop voor zo'n 100 Euro op eBay Australia, maar er zijn ook goedkopere modellen van 256 en 512 Mb.Gerelateerde links:
Creative's antwoord op de iPod Video
Turkse iPod's gespot
De Nano GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.