Nieuws
01 februari 2006 - Ron Smeets

Nog dit jaar mobiel bellen in Amerikaanse vliegtuigen

Het zal op de valreep zijn, maar vanaf december aanstaande zullen de eerste Amerikaanse vliegtuigen uitgerust worden met speciale ontvang- en zend apparatuur waardoor passagiers hun eigen GSM ook tijdens de vluchten kunnen gebruiken.

Echter, volgens een enquete, gehouden door Wagonlit Travel, blijkt dat maar weinig passagiers hierop zitten te wachten. Zelfs onder de intensieve bellers, de reizende managers, zegt ruim 60% dat geen goed idee te vinden.

Was het tot voor kort vooral de veiligheids issues die het mobiel bellen in vliegtuigen tegenhielden, nu lijkt het er dus op dat de passagiers zelf het succes in de weg zullen staan.Gerelateerde links:
Duitsland heft GSM verbod in vliegtuigen op
Snelle groei mobiele diensten in vliegtuigen
GSM tests in vliegtuigen boven Europa
GSM's in vliegtuigen verhogen crashkans
Piloten moeten mobiele devices beheren
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.