Nieuws
31 oktober 2016 - Redactie MobileCowboys

Nog altijd slecht mobiel bereik in een aantal Nederlandse dorpen

Heel mooi natuurlijk de praatjes van alle grote Nederlandse telco's over het bereik dat ze in Nederland aanbieden. Maar toch zijn er nog een heel aantal dorpen waar er gewoon slechte mobiele dekking is.

Zo weet de NOS te melden op basis van onderzoek dat is gedaan in samenwerking met een aantal regionale omroepen. Vooral inwoners in Noord-Brabant en Drenthe zijn ontevreden over het bereik van mobiele telefoon.

In totaal zijn er 20 gebieden in Nederland waar men aangeeft absoluut niet tevreden zijn over de mobiele dekking. Daar geldt dat men thuis vaak niet mobiel kan bellen, geen sms'jes kan ontvangen of versturen en zelfs 112 niet te pakken kunnen krijgen.

Telefoonproviders zijn nog altijd druk bezig om ervoor te zorgen dat er in heel Nederland mobiel gebeld kan worden. Dat is een flinke klus, maar ook een die eigenlijk snel opgelost moet worden. Er zijn nog dorpen waar er regelmatig helemaal ontvangst is, laat staan mobiel internet. Dat laatste kan nog opgevangen worden met een WiFI-verbinding thuis.

Maar dat slechte bereik kan ook levens kosten. Daar weet Harrie van Kuijk uit Borkel en Schaft alles van. Tegenover Omroep Brabant geeft hij aan aangesloten te zijn bij een oproepsysteem van de Hartstichting omdat hij kan reanimeren als iemand in zijn omgeving een hartstilstand heeft. Zo’n sms'je moet dan alleen wel aan komen.

[Afbeelding © hpbfotos- Fotolia]

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl