Accessoires
27 februari 2008 - Mark

No-key X-SIM unlocked o.a. de N95 (8GB), E65 en 6500

Het concept van de X-SIM, een speciale SIM kaart voor het unlocken van je mobiele telefoon, heeft de afgelopen maanden vooral bekendheid verworven dankzij de iPhone.

Nu is er ook een 'Nokia-versie' van de X-SIM op de markt gekomen waarmee je een groot aantal toestellen van de Finse fabrikant kunt verlossen van een SIMlock zonder daarvoor speciale software te moeten gebruiken.

De werking van de No-key Nokia X-SIM is hetzelfde als van de iPhone vartiant. De speciale SIM kaart zorgt ervoor dat het toestel denkt dat er een SIM kaart aanwezig is van de provider waaraan het toestel gelocked is waardoor hij ook werkt als je er een SIM kaart van een andere provider in stopt.

De Nokia versie van de X-SIM werkt, zo claimt de Chinese producent, onder andere met de E65, N73, N95 (8GB), 6500, N81 en nog diverse andere modellen.

Letwel: men kan geen garantie geven dat de X-SIM bij alle providers die deze wereld rijk is zal functioneren, maar voor $31.69 is het de moeite wellicht waard om het te proberen. Als het werkt kun je in ieder geval met je SIM-locked Nokia ook bellen op andere netwerken die goedkopere beltarieven hanteren en dan is die 31 dollar natuurlijk snel terugverdiend.Gerelateerde links:
X-SimII voor iPhone met firmware 1.1.2, Bootloader 4.6
Zelf je Nokia unlocken. . .
Over de auteur: Mark