Nieuws
05 april 2016 - Ron Smeets

NLE wordt ook Telecom, Internet en TV provider Energie prijsvechter wil binnen vijf jaar 10% van deze markt veroveren

Nederland is binnenkort weer een Telefonie, Internet en TV provider rijker. Dat wil zeggen, er komt een zogenaamde Triple Play aanbieder bij. De Nederlandse Energiemaatschappij (NLE) heeft namelijk aangekondigd dat zij binnenkort ook telefonie, internet en televisie diensten zullen gaan leveren. Het is echter nog veel te vroeg om 'Ik zeg, doen!' te roepen aangezien de NLE nog niets prijsgeeft over de tarieven van haar nieuwe producten. Ze zijn er volgens het persbericht wel van overtuigd dat ze met scherpere Triple Play aanbiedingen gaan komen dan haar concurrenten (KPN, Ziggo, Vodafone etc). Ik ben benieuwd

De energiemaatschappij maakt voor haar nieuwe dienstverlening gebruik van het KPN netwerk. Letwel, de NLE gaat GEEN mobiele abonnementen aanbieden. In het persbericht (zie hieronder) wordt wel gesproken over een vergelijk tussen databundels en kubieke meters gas, maar dat is puur een beeldspraak.

Volgens de NLE is er op de mobiele telecom markt inmiddels al voldoende concurrentie. Dat ben ik niet helemaal met hen eens, maar feit is wel dat Nederland sinds de komst van Tele2 vier MNO's (plus enkele tientallen MVNO'\s) telt. De nieuwkomer heeft ondanks enorme reclame campagnes op TV, online en in printmedia nog maar enkele duizenden nieuwe abonnees kunnen binnenhalen. Toch vraag ik mij af of de NLE, zeker gezien de nauwe samenwerking met KPN, binnen nu en enkele maanden (of jaren) niet toch zal beslissen ook mobiele abonnementen te gaan aanbieden. De tijd zal het leren. Vooralsnog is de doelstelling om binnen vijf jaar 10% van de Triple Play markt in handen te krijgen.

Uit het persbericht:
"Het nieuws dat NLE ook telecomprovider wordt, is vooral ingegeven door het ‘DNA’ van het bedrijf. “Wij vinden het mooi traditionele, ingedutte markten op te schudden”, zegt oprichter en CEO Harald Swinkels van NLE. “Op de mobiele telecommarkt is behoorlijk wat concurrentie, maar dat geldt niet voor de markt van alles-in-1. Vroeger ging het om telefoontikken, tegenwoordig om databundels. Een databundel lijkt wat dat betreft op een kuubje gas. We zijn sinds de lancering tien jaar geleden exceptioneel gegroeid in aantallen én klanttevredenheid, we zijn er klaar voor.”

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.