Nieuws
29 juni 2010 - Richard Otto

Nivea lanceert mobiele Zon Wijzer

Nivea heeft de laatste jaren reeds diverse mobile marketing campagnes opzet, waaronder de ‘Mobiele Adviseur voor gezichtsverzorging’  en de ‘Persoonlijke wake-up tone van Katja Schuurman’, beiden van Nivea voor Men.

Inspelend op het mooie weer en de noodzaak je goed in te smeren tegen de zon komt Nivea Sun met de Zon Wijzer, een nieuwe app voor de iPhone waarmee je zorgeloos van de zon kunt genieten.


De app geeft je namelijk een alert op het moment dat je even beter uit de zon kunt gaan, of opnieuw moet smeren.


Met de NIVEA SUN Zon Wijzer kun je op de kaart van Nederland checken of je die dag bescherming tegen de zon nodig hebt en zo ja, wat voor bescherming het beste is. Nog steeds denken veel mensen dat je alleen kunt verbranden als de zon volop schijnt en het warm is. Dat het bewolkt of frisser is, wil niet altijd zeggen dat er geen UV-straling is waartegen beschermd moet worden. De kaart wordt dagelijks samengesteld op basis van officiële metingen van de UV-sterkte door middel van lokale data van Meteo Vista.

Via GPS kun je vervolgens gemakkelijk inzoomen op de plek waar je je bevindt, maar je kunt ook terrassen, stranden of andere plekken selecteren waar je nog heen gaat. Locaties kun je opslaan als favoriet, zodat je elke dag direct kunt checken of je op jouw favoriete locatie bescherming nodig hebt tegen de zon. De Zon Wijzer kan bovendien zo worden ingesteld dat je de avond voor een verwachte hoge UV-sterkte een alert ontvangt, zodat je niet vergeet je zonbeschermingsproduct mee te nemen.
Zonadvies op maat


Op basis van verschillende huidtypes geeft de iPhone-app advies over de beschermingsfactor (SPF) en het meest geschikte zonbeschermingsproduct. Daarnaast kun je zien welke producten van NIVEA SUN geschikt zijn voor jou. Het beschermingsadvies kan opgeslagen worden in een persoonlijk profiel voor jezelf, maar ook voor de rest van je vrienden en gezin. Daarnaast geeft de app advies over de maximale tijd van in de zon zitten. Dit hangt af van de locatie, het huidtype en de gebruikte beschermingsfactor. Zodra deze tijd is verlopen volgt een advies om de schaduw op te zoeken. Met de door Ice Mobile ontwikkelde NIVEA SUN Zon Wijzer kan iedereen met een iPhone nu gemakkelijk checken precies waar en hoe ze zorgeloos van de zon kunnen genieten. De NIVEA SUN Zon Wijzer in de App Store te downloaden (hier.)

Nivea is overigens niet de eerste partij met een zonbeschermings advies op de mobiel. KWF heeft vorige week de door Gemero ontwikkelde Zonkracht app voor diverse mobiele platformen gelanceerd.

Zie hier een video van de nieuwe Nivea App

Over de auteur: Richard Otto