Entertainment
14 maart 2008 - Dennis de Vroet

Nintendo is het zat!

In mijn vorige post was al te lezen dat de software sales voor de PSP erg tegenvallen. Dit wordt mede veroorzaakt door torenhoge download hits.

Ook Nintendo is piraterij zat. Ondanks de goede sales van de game titels op de DS heeft Nintendo toch gekozen om een extra beveiliging in hun nieuwste Final Fantasy game te bakken.

Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates is enkele dagen in de US verkrijgbaar. Mensen die een zogenaamde ROM versie downloaden voor de DS en deze spelen op hun flashcard zullen na 20 minuten de volgende mededeling krijgen: “Thank for playing”. Hierna schakelt het spel zichzelf uit. Het betreft overigens alleen de R4 en M3 flashcards. Door deze actie geeft Nintendo ook te kennen dat het piraterij zat is.

Eerder gaf Nintendo ook al te kennen dat gemodde Wii’s de nieuwste Mario Smah Bros niet zouden afspelen. Door gebruik te maken van een Dual Layer DVD zou het spel niet draaien. Echter deed zich een probleem voor. Veel retail copy’s van het spel wilde ook niet draaien op niet gemodde Wii’s. Nintendo schoof dit af op het feit dat de Wii’s vuil zouden zijn,. Nintendo zou deze Wii’s dan ook kosteloos “repareren”. In de praktijk bleek dat veel Wii’s terugkomen met een andere DVD-drive. Erger misschien nog wel is het feit dat de gedownloade versie van Smash Bros gebrand op een zwarte DL DVD het foutloos doet.Gerelateerde links:
Derde generatie Nintendo DS ligt al klaar
10 miljoen Nintendo DS Lite’s verkocht in Japan!
Ontwerp van DS-3 opgedoken?!
Ringtones van Nintendo games
Nintendo Mobile op komst
Over de auteur: Dennis de Vroet