Entertainment
20 juni 2007 - Ron Smeets

Nintendo games op de iPhone

Geruchten over een eventuele move van Nintendo naar de mobiele telefoonbusiness hebben de afgelopen jaren al vaker gecirculeerd.

Tot nu toe is echter nog geen enkel gerucht daadwerkelijk 'uitgekomen' dus de kans dat we binnen afzienbare tijd een GSM kunnen kopen met het Nintendo merk lijkt zeer klein.

De game-gigant is inmiddels wel een samenwerking met Apple overeengekomen over de levering van een aantal games voor de iPhone.

Op zich nog een hele uitdaging want zoals iedereen wel al weet heeft de iPhone geen toetsen, laat staan een D-pad, wat dus betekent dat de spelletjes volledig via de touchscreen bediening gespeeld moeten worden. De meeste DS games zijn natuurlijk wel geschikt voor touchscreen bediening, maar DS zelf heeft natuurlijk ook nog de normale bedieningstoetsen.

Enfin, Apple en Nintendo gaan de iPhone games via de iTunes Store verkopen voor $29, per stuk.Gerelateerde links:
Nintendo Mobile op komst
Ringtones van Nintendo games
Internetbellen met de Nintendo DS?!
Nintendo en Apple slaan armen in een?!?
Wii Phone??
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.