Accessoires
26 januari 2006 - Ron Smeets

Nintendo DS Lite komt eraan

De geruchten rond een redesigned Nintendo DS deden al enkele maanden de ronde. Aanvankelijk werd de gameconsole maker echter voornamenlijk verweten dat men met die kunstmatig gecreeerde publiciteit de slechte beschikbaarheid van de populaire gameconsole probeerde te verhullen en die vermoedens zijn nog steeds niet helemaal verdwenen.

Vandaag kwam echter het bericht dat Nintendo begin Maart, eerst in Japan, een Lite versie van de DS op de markt gaat brengen. Lite slaat in dit geval alleen op het design en gewicht, dus niet op het eventueel 'droppen' van bepaalde functionaliteiten om hem goedkoper te maken.

Het definitieve ontwerp is nog niet geshowed, maar de foto's die je hier kunt zien van een van de ontwerpen zien er in ieder geval veelbelovend uit. De DS Lite gaat, in Japan, zo'n 145 dollar kosten.Gerelateerde links:
Nintendo puppy brengt PSP aan 't wankelen
Gouden GameBoy Classic van €23K
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.