Nieuws
25 november 2009 - Ron Smeets

Nikkelen Neelie nu Eurocommissaris voor ICT en Telecom

Afgelopen avond is Neelie Kroes, aka Nikkelen Neelie, benoemd tot Eurocommissaris voor ICT en Telecom. Eerder vandaag werd al bekend dat Kroes, die de afgelopen jaren de portefeullie Concurrentie onder haar hoede had, wederom voorgedragen zou worden door de Nederlandse regering als Eurocommissaris.

Dit betekent dus dat de fabrikanten en providers de komende jaren hun lol op kunnen. Vraag maar aan Microsoft. Die mochten van Neelie de afgelopen jaren zo'n anderhalf miljard Euro aan boetes voor oneerlijke concurrentie ophoesten.

Kroes wil zich op Telecom gebied de komende jaren vooral bezig houden met de internationale tarieven voor Mobiel Internet, de veiling van mobiele netwerk frequenties en diensten als het automatisch bellen van 112 door de carkit van een auto in geval van een ongeluk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.