Accessoires
26 september 2008 - Ron Smeets

Nieuwtjes uit Zweden

De afgelopen drie dagen was ik, zoals jullie wellicht al gelezen hebben, samen met nog enkele tientallen bloggers / journalisten bij Sony Ericsson in Zweden op bezoek waar we een kijkje in de keuken mochten nemen.

Tijdens de laatste dag ging het vooral over de historie en ontwikkeling van Bluetooth, een technologie die dit jaar precies 10 jaar bestaat. Na afloop van de presentaties kregen we de kans om, zonder camera natuurlijk, even te spelen met een, voor Sony Ericsson, revolutionair nieuw product. Daarmee bedoel ik dat het iets is dat je eerder van JBL, Bose of zelfs Sony, dan van Sony Ericsson zou verwachten.

Het gaat om een Bluetooth audioset die je in de woonkamer kunt gebruiken. De meesten van jullie kennen natuurlijk wel de portable bluetooth speakers, waarvan overigens ook een nieuw (stereo) model aangekondigd werd, de MBW200 / 400 serie. Dit nieuwe product is een 2.1 versie (stereo speakers met ingebouwde subwoofer) daarvan. Het audiosysteem, waarvan de naam nog niet bekend gemaakt mocht worden, kan gekoppeld worden aan vijf toestellen en speelt (via A2DP) de muziek af die op je mobieltje staat. Bedienen kan zowel via de telefoon als een touchpad display op het apparaat zelf.

We mochten dus geen foto's maken maar met de hulp van mijn gehugen en de tekenkunsten van mijn vriendin heb ik er wel een schetsje van gemaakt dat je hierboven kunt zien.

Verder kondigde Sony Ericsson de afgelopen dagen nog de komst van PlayNow Arena Plus (zie eerdere posting) en enkele nieuwe Bluetooth horloges aan.

De MBW-200 (foto hieronder)wordt het eerste Bluetooth horloge van de Zweeds-Japanse fabrikant dat speciaal voor vrouwen ontworpen is. Omdat natuurlijk lang niet alle vrouwen dezelfde smaak hebben zal de MBW-200 in drie verschillende uitvoeringen te koop zijn, Sparkling Allure, Evening Classic en Contemporary Elegance. Daarnaast werd ook een nieuw herenmodel aangekondigd als aanvulling op de bestaande MBW-150 collectie.Gerelateerde links:
Fossil bluetooth horloges van Sony Ericsson

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.