Toestellen
29 februari 2008 - Ron Smeets

Nieuwste Philips Xenium heeft een AAA batterij

Ik heb er al eerder over geschreven dat ik van mening ben dat de nieuwe Xenium toestellen van Philips het ook bij ons goed zouden kunnen doen.

De toestellen, die voornamelijk voor de Aziatische markt geproduceerd worden, blinken vooral uit in de levensduur van de accu die voldoende power heeft voor stand-by tijden van één tot zelfs twee maanden.

Het nieuwste model, de Xenium 9@9j, gaat zelfs nog een stapje verder en heeft naast een accu die het een maand uit kan houden (of 8 uur spreektijd) namelijk ook een plek voor een AAA batterij. Daarmee kun je de levensduur van het toestel, zonder op te laden, met een extra week verlengen (of 2 uur spreektijd).

In eerste instantie zou je natuurlijk denken dat een dergelijke optie zinloos is voor een toestel dat maar 1 keer per maand (in het gunstigste geval) opgeladen hoeft te worden, maar juist doordat het toestel niet iedere week aan de lader hoeft is het natuurlijk wel iets wat je snel vergeet, en dan is een AAA batterij wellicht een uitkomst. Ik weet, het is misschien wat vergezocht, maar toch.

Qua specs is de Xenium 9@9j heen hoogvlieger, maar de lange levensduur van de accu heeft natuurlijk ook concequenties. WiFi, GPS en UMTS zijn dus uit den boze. Allemaal features die, zeker als ze regelmatig gebruikt worden, het uithoudingsvermogen van de accu behoorlijk kunnen bekorten.

Je moet het dus doen met een quad-band GSM met GPRS, een 176x220 pixel kleurendisplay, 1.3MP camera, multimedia speler, FM Radio microSD geheugenkaart, USB 1.1. en Bluetooth met A2DP.Gerelateerde links:
Philips mobieltjes komen weer naar Europa?
Nieuwe Philips Xenium gespot
Philips Xenium mobieltjes klaar voor Europa
Foto's en specs van de nieuwe Philips Xenium 9@9W
Foto`s van de Philips Xenium 9@9W gespot
Philips Xenium GSM met 40 dagen stand-by tijd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.