Nieuws
26 november 2007 - Ron Smeets

Nieuwste firmware voor de N95 is beschikbaar

Nokia heeft vanaf vandaag de nieuwste firmware voor de N95 (classic) uitgebracht: 20.0.015.

De software kan gedownload en geinstalleerd worden via Nokia Software Update en biedt diverse nieuwe en verbeterde features.

Een van de meest opvallende veranderingen is de aanwezigheid van 'Demand Paging', een soort van virtual memory applicatie waardoor het toestel merkbaar sneller opstart en bovendien zo'n 30MB meer vrij geheugen beschikbaar heeft.

Verdere verbeteringen zijn onder andere de nieuwe camera software waardoor foto's sneller genomen worden, de Search 4.0 applicatie, Nokia Music Store support en de aanwezigheid van N-Gage software en previews.

All About Symbian heeft al een korte review van de nieuwste firmware gepubliceerd, compleet met screenshots.Gerelateerde links:
'NGage' en 'Music Store' update voor de N95 op komst
Firmware versie 12.0.013 voor Europese Nokia N95
Veel verbeteringen in nieuwe N95 Firmware
Nokia N95 met nieuwste software versie
Firmware update voor de N95 in omloop?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.