Toestellen
22 oktober 2006 - Ron Smeets

Nieuwste DMB toestel van LG kan ook opnemen

Op de foto ziet de nieuwe LG KB6100 er misschien niet echt spectaculair uit en dankzij de antenne oogt ie zelfs een beetje ouderwets.

Toch heeft dit, natuurlijk alleen voor de Koreaanse markt bedoelde, DMB toestel een bijzondere functie aan boord. Behalve dat je er TV mee kunt kijken via het T-DMB netwerk, kun je met de KB6100 ook programma's opnemen en op een later tijdstip bekijken via het toestel of, als je hem via USB aansluit, op je PC of Laptop.

De KB6100 is verder voorzien van een 1.3MP camera, MP3 speler, EV-DO, videobewerkings software en is nog net geen 11mm dun.

De komende weken kan het toestel, door inwoners van Seoul, getest worden in een van de 12 Starbuck koffieshops. De kans is, voorlopig althans, bijzonder klein dat wij dit toestel ooit in Nederland of Europa zullen gaan zien.Gerelateerde links:
Mobiel TV kijken tijdens de koffie
Ultradun DMB toestel van Samsung
Platste DMB GSM van Samsung
Olympische Spelen 2008 ook mobiel te bekijken
LG omhelst DMB
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.