Nieuws
26 januari 2010 - Ron Smeets

Nieuws en blogs nog altijd populair bij mobiele internetters

De Top 10 van meest populaire mobiele internet sites van het afgelopen jaar zoals die door Sanoma bepaald is geeft natuurlijk geen compleet beeld van de bezoekcijfers van mobiele websites. Niet iedereen gebruikt immers de mobiele Startpagina als 'startpunt'. Maar het lijstje toont wel aan wat populair is en wat niet (meer).

Onder de gebruikers van Startpagina.mobi is het lezen van nieuws en blogs nog steeds de meest favoriete bezigheid. Vijf van de tien mobiele sites behoren tot die categorie.

Google en Hotmail/MSN staan ook bij de bovenste drie. Het weer was in 2009 minder populair bij mobiele internetters. De mobiele sites van het KNMI en weerbericht.mobi zijn uit de top 10 verdwenen en Buienradar daalde twee plekken. Een echte nieuwkomer in de Top 10 is Uitzending Gemist. In voorgaande jaren stond er namelijk nog geen mobiele video of -tv site in dit lijstje.

De complete Top 10 van 2009:
1 NU
2 Google
3 Hotmail & MSN
4 Buienradar
5 Teletekst 101
6 Telegraaf
7 FOK
8 Uitzending Gemist
9 Geenstijl
10 Hyves

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.